1. Helpcentrum
  2. WhatsApp Business API

WhatsApp Quality Rating

Als je met klanten in gesprek gaat, is het belangrijk te weten wat je Quality Rating is en hoe je die hoog kunt houden om niet beperkt te worden door WhatsApp.

Voor je WhatsApp Business API-account gelden enkele regels en wetten om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van gesprekken via het WhatsApp-platform hoog blijft.

De kwaliteitsbeoordeling is gebaseerd op hoe berichten in de afgelopen zeven dagen zijn ontvangen door ontvangers en wordt gewogen door recency. Het wordt bepaald door een combinatie van kwaliteitssignalen van gesprekken tussen bedrijven en gebruikers. Voorbeelden hiervan zijn feedbacksignalen van gebruikers zoals blokkades, meldingen en de redenen die gebruikers opgeven wanneer ze een bedrijf blokkeren.

De kwaliteitswaardering hoog houden
  • Zorg ervoor dat je bedrijf het zakelijke beleid en het handelsbeleid van WhatsApp volgt.
  • Stuur alleen berichten naar gebruikers die ervoor hebben gekozen om berichten van je bedrijf te ontvangen. Stuur geen spam!
  • Maak de berichten zeer persoonlijk en nuttig voor gebruikers. Vermijd open welkomstberichten, inleidende berichten en reclame in bulk.
  • Let op de frequentie van de berichten; voorkom dat u klanten te veel berichten per dag stuurt. Denk na over informatieve berichten, optimaliseer de inhoud en lengte.

bron: https://developers.facebook.com/docs/whatsapp/messaging-limits

Neem contact met ons op om navraag te doen naar de Quality Rating van jouw WhatsApp Business API account.