1. Helpcentrum
  2. Kanalen aansluiten

Onboarding voorbereiding WhatsApp

Het in gebruik nemen van de WhatsApp Business API voor bedrijven heeft wat voeten in de aarde. In dit artikel bereiden wij je alvast voor.

Tijdlijn

WhatsApp vergt een iets langere doorlooptijd. Dit omdat er stappen moeten worden ondernomen die tijd in beslag nemen. Nadat dat proces is afgerond koppelen wij het WhatsApp kanaal aan jullie Saysimple platform en is het klaar voor gebruik.

Onderstaande tijdlijn schetst de doorlooptijd:

Stap: Wie: Tijd: Actie:
1 Jij 5 minuten

Verzamelen van:

Facebook Business Manager ID
WhatsApp accountnaam
WhatsApp Telefoonnummer

2 Jij 10 minuten Voltooien WhatsApp onboarding formulier
3 Jij 5 minuten Accepteren uitnodiging provider in Facebook Business Manager account
4 Jij 20 minuten Verificatie doorlopen van jullie Facebook Business Manager account
5 Facebook 1-4 dagen Facebook reviewed de aanmelding
6 Jij & Saysimple 15 minuten Registreren WhatsApp telefoonnummer
7 Saysimple > 3 werkdagen*

Live met WhatsApp Business!

Indien je in het onboarding formulier hebt aangegeven dat je reeds gebruik maakt van WhatsApp en deze niet kan worden onderbroken, dan plannen we samen de live gang direct na registratie.

Bovenstaande tijdlijn schetst de doorlooptijd indien alle informatie tijdig en correct wordt aangeleverd en de acties vlot worden uitgevoerd. Daarnaast bestaat er altijd een kans dat Facebook / Meta extra informatie nodig heeft van jouw bedrijf om de aanvraag te verwerken. Een gemiddelde onboarding procedure kan 2-3 weken in beslag nemen.

Beschik je al over een Facebook Business Manager account?

Als het bedrijf een officiële Instagram of Facebook pagina heeft of als jullie Facebook advertenties of evenementen publiceren, dan is er waarschijnlijk al een Facebook Business Manager Account.

Tip: Check binnen je bedrijf bij andere afdelingen of zij voor jullie bedrijf al een Facebook Business Account hebben. Doorgaans is dit bekend bij de Marketing afdeling.

Ja? Ga door met onderstaande stappen.
Je zal door ons worden gevraagd om je Facebook Business Manager ID met ons te delen.

1. Log in op jullie Facebook Business account https://business.facebook.com/ (Je moet met zowel je persoonlijke facebook inloggen om bij je Bedrijfs Facebook te komen)
  2. Bedrijfsinstellingen
  3. Klik op Bedrijfsgegevens
  4. Onder Informatie over Bedrijfsmanager zie je je ID-nummer

Nog niet? Geen probleem, ga naar https://business.facebook.com/ en klik op 'account aanmaken', rechts bovenin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

WhatsApp Accountnaam

Zorg ervoor dat je de correcte bedrijfsgegevens invult bij het aanmaken van jullie Facebook Business Manager Account. Een accountnaam moet een duidelijke relatie hebben met uw bedrijf en er moet naar verwezen worden op de website van het bedrijf.

Let op! Als de accountnaam een ​​bedrijf vertegenwoordigt waarmee jullie bedrijf samenwerkt (bijv. als het bedrijf een bureau, distributeur, partner of moederbedrijf is), moet de relatie tussen beide bedrijven duidelijk op de websites van beide partijen vermeld staan.

Bekijk hier voor de voorwaarden voor de WhatsApp accountnaam: https://developers.facebook.com/docs/whatsapp/guides/display-name/

Registratie WhatsApp telefoonnummer

Het is van belang om bij de start van de onboarding alvast uit te zoeken of het gewenste WhatsApp telefoonnummer de 6-cijferige code kan ontvangen om deze te registreren. Om deze code te ontvangen dient er rekening te worden gehouden met het volgende.

Indien het telefoonnummer reeds op de WhatsApp mobiele App is geïnstalleerd dient dit WhatsApp account van tevoren volledig te zijn verwijdert. Klik hier voor de instructie.

Is er een bandje of keuzemenu op de telefoon ingesteld?
Ja? Dan moet deze zijn uitgeschakeld op het moment van registratie.
Nee? Top, laten we snel de volgende vraag bekijken.

Is er iemand die de telefoon kan opnemen en de code kan noteren?
Ja? Super, informeer de collega’s dat ze een code kunnen verwachten en vraag ze om deze te noteren.
Nee? Laat het telefoonnummer dan doorschakelen naar een eigen nummer. Zo kan de eenmalige code alsnog worden ontvangen.