1. Helpcentrum
  2. Kanalen aansluiten

WhatsApp Onboarding Formulier

Klaar om te beginnen met de onboarding? Voor het invullen van het WhatsApp Onboarding formulier hebben we hier drie belangrijke punten om je op weg te helpen. Vul onderaan deze pagina alle informatie zo correct mogelijk in.

Facebook/Meta Business Manager ID

1. Log in op jullie Facebook / Meta Business Manager account https://business.facebook.com/ (Je moet met je persoonlijke facebook account inloggen om bij je Facebook / Meta Business Manager account te komen)
    1. Mocht je nog geen Facebook / Meta Business Manager account hebben volg dan de stappen via de volgende link: https://www.facebook.com/business/help/1710077379203657?id=180505742745347
    2. Zonder Facebook / Meta Business Manager kunnen wij de onboarding niet starten.
  2. Ga naar 'Bedrijfsinstellingen'
  3. Klik op 'Bedrijfsgegevens'
  4. Na het klikken op 'Bedrijfsgegevens' zie je het Bedrijfsmanager ID bovenaan de pagina. Dat is het juiste ID. Zie ook onderstaande afbeelding:

Voor verdere hulp bij het vinden van het Facebook Business Manager ID, klik hier.

Weergavenaam
Vul de bedrijfsnaam in zonder rechtsvorm. Deze naam zal te zien zijn in het WhatsApp Business profiel. Een weergavenaam moet een duidelijke relatie hebben met uw bedrijf en aan de volgende voorwaarden voldoen: https://developers.facebook.com/docs/whatsapp/guides/display-name/

Exhibit B
Om als bedrijf gebruik te kunnen maken van WhatsApp Business is het nodig om akkoord te gaan met de specifieke voorwaarden van WhatsApp, dit document heet het 'Exhibit B'. Deze kun je gemakkelijk digitaal ondertekenen door op de link te klikken:

Klik hier om Exhibit B te ondertekenen.

Nu Exhibit B is ondertekend is het tijd om onderstaand formulier in te vullen. Via dit formulier vragen wij alle benodigde informatie op om jullie WhatsApp Business API aanmelding te verzorgen.

WhatsApp Onboarding Formulier Invullen