1. Helpcentrum
  2. WhatsApp Business API

WhatsApp click to chat

Met de WhatsApp-functie click to chat functie kun je met iemand chatten zonder dat je hun telefoonnummer hebt opgeslagen in het adresboek van je telefoon. Zolang je het telefoonnummer van deze persoon hebt en deze een actief WhatsApp-account heeft, kun je een link aanmaken om een chat met hem of haar te starten. Wanneer je op deze link klikt, wordt er automatisch een chat geopend met deze persoon. Click to chat werkt zowel op je telefoon als op WhatsApp Web.

Je eigen link aanmaken

Ga naar https://wa.me/<number>. <number> is het volledige telefoonnummer in internationale notatie. Gebruik geen nullen, haakjes of streepjes in het telefoonnummer in internationale notatie.

Voorbeelden:

Gebruik: https://wa.me/1XXXXXXXXXX

Gebruik niet: https://wa.me/+001-(XXX)XXXXXXX

Je eigen link aanmaken met een vooraf ingevuld bericht

Dit vooraf ingevulde bericht wordt automatisch weergegeven in het tekstveld of een chat. Ga naar https://wa.me/whatsapptelefoonnummer?text=urlgecodeerdetekst,

waarin whatsapptelefoonnummer een compleet telefoonnummer in internationale notatie is en urlgecodeerdetekst het URL-gecodeerde, vooraf ingevulde bericht is.

Voorbeeld: https://wa.me/31610062534?text=Ik%20heb%20interesse%20in%20de%20auto%20die%20te%20koop%20staat

Om een link te maken met alleen een vooraf ingevuld bericht, gebruik je https://wa.me/?text=urlgecodeerdetekst

Voorbeeld: https://wa.me/?text=Ik%20wil%20informatie%20over%20appartement%20dat%20te%20huur%20staat

Als je op deze link klikt, verschijnt er een lijst met contacten naar wie je je bericht kunt sturen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van WhatsApp click to chat neem je contact op met support@saysimple.nl of je lees deze blog met daarin 4 handige toepassingen.