1. Helpcentrum
  2. WhatsApp Business API

Waarom wordt een WhatsApp bericht niet verzonden?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een WhatsApp bericht niet kan worden verzonden. Dit artikel licht te verschillende redenen toe.

• Het telefoonnummer van de ontvanger is geen WhatsApp-telefoonnummer.
  • De ontvanger heeft onze nieuwe Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid niet geaccepteerd.
  • De ontvanger gebruikt een oude versie van WhatsApp; ze moeten de volgende versie van WhatsApp gebruiken of een nieuwere versie:
    • Android: 2.21.15.15
    • SMBA: 2.21.15.15
    • iOS: 2.21.170.4
    • SMBI: 2.21.170.4
    • KaiOS: 2.2130.10
    • Web: 2.2132.6

Om dit probleem op te lossen, moet je bevestigen bij de ontvanger dat ze akkoord gaan om via WhatsApp door jouw bedrijf te worden gecontacteerd en dat ze de nieuwste versie van WhatsApp gebruiken.

Dit gebeurt automatisch zodra de ontvanger de laatste voorwaarden heeft geaccepteerd, hun versie van WhatsApp hebben ge-update en naderhand een bericht naar jouw Whatsapp Business API-kanaal stuurt.